Szigorítás a magyar iskolákban: decembertől jön a kötelező védettségi igazolvány

Pénzcentrum2021. november 23. 08:43

Egyre jobban elszabadul a negyedik hullám, így új korlátozások érintik az iskolákat is, valamint azok látogatását.

Decembertől csak védettségi igazolvány birtokában engedik be a szülőket az iskolákba december elsejétől – erről tanúskodik egy Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter által szignózott határozat.

A Telex által közölt miniszteri levélben az iskolaigazgatókat arról tájékoztatták, hogy ha december elsejétől a gyerekeket iskolába kísérő, vagy onnan hazakísérő szülő – és csak egy szülő – védettségi igazolvány híján csak egy kijelölt pontig léphet az oktatási intézmény területére, amelyet az igazgató jelöl ki. 

Ugyanakkor a tanároktól, a diákoktól és az iskolai dolgozóktól nem kérnek védettségi igazolványt, a 29/2021 (IX. 19.) Emmi-határozat csak az köznevelési intézményekbe belépő külső személyekre vonatkozik. A hazai plasztikkártya mellett uniós oltási, vagy egyéb védettségi igazolást is elfogadnak.

Igazolvány nélküli belépésre külső személyek esetében akkor tehet kivételt az iskolaigazgató, ha az illető személy – amint a dokumentum fogalmaz – „a köznevelési intézmény ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan esemény” következményeinek elhárítását végzi.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Adom Diákmozgalom közösségi oldalán október 30-án jelent meg egy Kásler Miklós által aláírt másik dokumentum, miszerint a szalagavató bál speciális rendezvénynek minősül, emiatt nem vonatkoznak rá a veszélyhelyzet alapján leírt szabályok. A levélből kiderül, hogy a diákok és a tanárok korlátozások nélkül vehetnek részt az eseményen, ugyanakkor a szülők és a családtagok csak védettségi igazolvánnyal.

Címkék:
oktatás, december, szülők, kásler, koronajárvány, védettségi igazolvány, negyedik hullám,