Járványszigor a magyar iskolákban: ilyen szabályokat vezettek be az intézmények

Pénzcentrum2021. november 15. 11:01

Szinte iskolánként, területenként változó az, hogy a diákok maszkkal, vagy anélkül járnak iskolába. Nem csak a fővárosban, vidéken is ez a tendencia.

Egyes iskolákban az órák alatt is kötelező, míg máshol a szünetekben sem muszáj felvenni a maszkot. Több helyen a szalagavatót megtartják, az egyéb rendezvényeket ugyanakkor elhalasztják. Az átoltottság a legtöbb helyen magas, az Emmi által közölt járványügyi adatok pedig egyelőre nem drámaiak, az iskolák 1 százalékában kellett intézkedni a vírus miatt.

Jelenleg az óvodai csoportok kevesebb mint 2, az iskolai osztályok nagyjából 1 százalékát érintik tanügyi intézkedések – közölte az EMMI. Bár ez az arány nagyon alacsony, az elmúlt hetekben több szakember és intézmény jelezte, hogy a gyerekek körében is egyre több a fertőzött.

A vidéki iskolákban is változó, hogy milyen intézkedések vannak életben, csak úgy, mint a középiskolákban is.

Összességében azt látjuk, hogy a középiskolákban jobb a helyzet, ott ugyanis a diákok egy jelentős százaléka védett

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– erről már Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke beszélt az Indexnek. A lap írásából az is kiderül, hogy a vidéki középiskolákban bár nem vezettek be korlátozásokat, bizonyos intézkedéseket a diákok is követnek.

Címkék:
járvány, emmi, koronavírus, diákok, maszk, változó, intézkedések,