A kötelező munkahelyi oltás nem elég: újabb szigorításokat kér az iparkamara elnöke

Portfolio2021. október 28. 16:14

Parragh László szerint a gazdaság szempontjából kulcskérdés, hogy le tudjuk-e gyűrni a 4. hullámot - erre pedig nincs más megoldás, mint a kötelező oltás. Az iparkamara elnöke üdvözölte a kormány döntését, de szerinte még ennél is tovább kell menni, mint elmondta, szerinte az oltatlanokkal ki kellene fizettetni a kórházi kezelést, mert immár mindenkinek saját felelőssége, hogy megtagadja az ingyenes vakcinát.

Örülök neki, hogy a kormányzat bevezette a kötelező oltás lehetőségét, amit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara már korábban is javasolt, de nem állhatunk meg ezen a ponton – mondta a Portfolionak Parragh László. A kamarai elnök szerint lehet hatása a most bevezetett lehetőségnek, de a vállalatok egy része már "ilyen-olyan módszerekkel" végső soron kötelezővé tette az oltást.

Parragh, miután üdvözölte a kormánydöntést, amely szerint a munkáltatóknak lehetősége van oltási kötelezettséget bevezetni a dolgozók körében, azt mondta:

mindenki számára kötelezővé kell tenni az oltás felvételét, kivéve azoknak, akik egészségügyi okokból nem vehetik fel. A demokrácia a többség uralma a kisebbség felett. Minél többen oltatják be magukat, annál nagyobb lesz a szabadságunk. A vírusnak pedig csak úgy lehet vége, ha mindenkit beoltunk.

A kamara elnöke kijelentette, hogy a gazdaság szempontjából kulcskérdés, hogy le tudjuk-e gyűrni a 4. hullámot - erre pedig nincs más megoldás, mint a kötelező oltás.

Tovább kell mennünk ezen az úton. Meg kell fontolni, hogy aki nem oltatja be magát, és megfertőződik a koronavírussal, annak támogatjuk-e a Covid19-cel kapcsolatos ingyenes kórházi kezelését

- vetette fel következő javaslatát. Azzal érvelt, immár bármikor beoltják azokat, akik még nem vették fel a vakcinát, így csak a saját felelőssége az embereknek, hogy megtagadják a vakcinát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ő kezelésük rengeteg pénzbe kerül, vagyis ha valaki megfertőződik oltatlanként, és kórházba kerül, akkor fizesse maga a kezelését

- húzta alá.

Címlapkép: Komka Péter, MTI/MTVA 

Címkék:
járvány, oltás, vakcina, koronavírus, parragh lászló, iparkamara,