Fontos hír a vakcinák hatékonyságáról: Szlovákiában szinte csak oltatlanok kerülnek kórházba

MTI2021. augusztus 21. 20:03

Az idén koronavírus-fertőzés miatt kórházba került 16 ezer 117 ember közül csak 508, azaz az emberek 3,1%-a volt beoltva a vírus ellen, azaz 97%-uk oltatlanul került olyan állapotba, hogy kórházi kezelésre szoruljon – közölte pénteken a szlovák közegészségügyi hivatal a Facebookon.

A hír kapcsán a szlovák Bumm.sk oldal emlékeztet a szakértői figyelmeztetésre, miszerint a kutatások és a szlovákiai statisztikák is igazolják, hogy a védőoltás jelentősen csökkenti a koronavírus-fertőzés kockázatát.

Ritkán előfordul, hogy egy beoltott személy is megfertőződik, de az adatok azt bizonyítják, hogy az oltottak esetében enyhébb a betegség lefolyása, és kicsi a valószínűsége, hogy a teljes védettséget élvezők kórházba kerülnek - fűzték hozzá.

Az oltás emellett segít a súlyos betegségben szenvedő pácienseknek is. Ezt úgy értik, hogy ha sikerül elkerülni az egészségügyi rendszer túlterhelését, akkor a páciensek számára elérhetők maradnak a szükséges vizsgálatok, ellátás.

A klinikai tesztek bizonyították azt is, hogy a védőoltás rendkívül hatékony azok esetében, akiknél fennáll a betegség súlyos lefolyásának kockázata - legyen szó akár az asztmásokról, a krónikus tüdőgyulladásban, magas vérnyomásban, vagy májbetegségben szenvedőkről, a cukorbetegekről, illetve a túlsúlyos személyekről.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép: Balázs Attila, MTI/MTVA

Címkék:
járvány, oltás, védőoltás, szlovákia, vakcina, koronavírus, kórházi ellátás,