Rusvai Miklós: az augusztus 20-i rendezvények kis kockázatúak, az iskolakezdés lesz a kritikus pont

Pénzcentrum2021. augusztus 5. 15:27

Az augusztus 20-ai rendezvénysorozat kisebb kockázatú, önmagában nem indít el egy negyedik hullámot - jelentette ki Rusvai Miklós, aki szerint inkább az iskolakezdés lesz a kritikus időszak, illetve a nyaralásból hazatérők is veszélyt jelentenek. Szerbiában is javarészt ők kerülnek kórházba. Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos szerint védettséghez és kötelező maszkviseléshez kellene kötni a részvételt a 20-i rendezvényeken.

"Amikor újra nő a fertőzéses esetek száma, akkor nem korlátozások nélküli tömegrendezvényekre van szükség, hanem óvintézkedésekre. Ha pedig mindenképp ragaszkodnak a nagy rendezvényekhez, akkor legalább valódi védettséghez és kötelező maszkviseléshez kellene kötni a részvételt" – mondta Falus Ferenc a Népszavának.

A korábbi tisztifőorvos arra reagált, hogy a kormány úgy döntött, mentesíti a „veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések” alól az augusztus 20-ához kötődő ötnapos ünnepi eseménysorozatot, a szeptemberi négyesfogathajtó Európa-bajnokságot, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust.

Rusvai Miklós ezzel szemben úgy látja, hogy az augusztus 20-ai rendezvénysorozat kisebb kockázatú, önmagában nem indít el egy negyedik hullámot. A virológus az ATV-nek azt mondta: az igazi próbatételt az iskolakezdés és a nyaralásból hazaérkezők jelentik majd. A fertőzöttek számának felfutását az ünnep utáni egy hónapban várja a szakember.

Kritikus idő ez, mert ez dönti majd el, hogy vajon a fertőzöttek számának növekedését milyen arányban követi a kórházban ápoltak száma, a lélegeztető gépen lévők és az elhunytak számának növekedése

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– jelentette ki Rusvai, aki szeptember második felétől több ezres napi új fertőzöttel számol.

Tatja Adzic Vukicevic, a Belgrád melletti Batajnica koronavírusos betegek ápolására épített kórházának igazgatója is azt nyilatkozta, hogy Szerbiában az új fertőzöttek többsége a nyaralásból hazatérők közül kerül ki, egész családokról van szó, akik nem oltatták be magukat - idézte az igazgatót a hvg.hu.

Címlapkép: Rosta Tibor, MTI/MTVA

Címkék:
járvány, iskolakezdés, augusztus 20, koronavírus, fertőzöttek, elhunytak,