Figyelem! Új járványügyi szabályok lépnek életbe augusztus 20-án: itt vannak a részletek!

Pénzcentrum/MTI2021. augusztus 3. 15:59

Fesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek augusztus 20-ára. Kovács Zoltán államtitkár közölte, hogy az augusztus 20-i központi rendezvényeket nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások.

Fesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek az augusztus 20-i nemzeti ünnepre – jelentette be a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Kovács Zoltán közölte: a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, 3,5 napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen tart majd az ünnepség, ez alatt több száz program lesz.

Az államtitkár szerint az augusztus 20-i központi rendezvényeket nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint az ünnepi programok célja az is, hogy megsegítsék a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai ágazatot, az abból élő családokat. A központi programok látogatói a budapesti szálláshelyeken, éttermekben, attrakcióknál tudják támogatni az ágazatot. A fővárosi szállásfoglalásoknál már most kiugrás tapasztalható az ünnepi hétre – fűzte hozzá.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hvg.hu úgy tudja, hogy a vonatkozó rendelet akár már ma megjelenhet. Sőt, nem csak az augusztus 20-i rendezvények idejére oldhatják fel a korlátozásokat, hanem hanem két másik szeptemberi eseményre is, a budapesti fogathajtó-Eb-re illetve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Címkék:
oltás, augusztus 20, vakcina, koronavírus, korlátozások, védettségi igazolvány,