Érdemes figyelni: változik a patikák, hivatalok nyitvatartása

Pénzcentrum/MTI2021. június 30. 10:30

Csak a 0-24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak lesznek nyitva a Semmelweis-napon, július 1-jén. Az egészségügyi dolgozók napján a védőnői tanácsadás is szünetel, nem nyitnak ki a rendelőintézetek, nem rendelnek a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a fogorvosok. Ugyanerre a napra esik a köztisztviselők napja is, így nem csak a gyógyszertárak, hanem a hivatalok is zárva lesznek.

A legtöbb településen kizárólag a 0-24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak lesznek nyitva a Semmelweis-napon, július 1-jén - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) kedden az MTI-vel.

A nyitva tartó, az ügyeletes és készenlétet tartó patikák címe, telefonszáma településre vagy akár megyére keresve az OGYÉI honlapján található gyógyszertár-adatbázisban elérhető: https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/.

A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, illetve az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is - áll a közleményben.

Az orvosi, fogorvosi ellátás szempontjából július 1-je szintén munkaszüneti nap, így akinek sürgős panasza van, az ügyelethez tud fordulni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Köztisztviselők napja

A köztisztviselők napja alkalmából csütörtökön bezárnak a hivatalok is, így se gyógyszertárba, se az önkormányzathoz, vagy kormányablakba nem lesz érdemes elindulni. Mivel ez a nap éppen csütörtökre esik, egyes önkormányzatok pénteken is szünnapot tartanak, ezért mindenképpen érdemes tájékozódni a nyitvatartásról, mielőtt a hivatalba indulna az ember a napokban.

Lehetséges, hogy aki nem intézi el ma az ügyeit, arra már csak a jövő héten kerülhet sor. Budapesten például július 1-jén és 2-án is zárva tart a II., IV., VIII., XIV., XV., és XVIII. kerületi hivatal.

Címkék:
nyitva tartás, gyógyszertár, nyitvatartás, ogyéi, gyógyszertárak,