A magyarok ötöde oltatna, de nem regisztrált: soha nem volt még ennyi vakcinapárti

Magyar Nemzet2021. április 12. 09:01

A magyarok 72 százaléka oltáspárti egy friss kutatás szerint. Kiderült, hogy a felnőtt lakosság ötöde szeretné, ha beoltanák, de még nem regisztrált a védőoltásra. 

A tavalyi harminc százalék körüli oltási hajlandóság már január elején – a Pfizer/Biontech vakcinjának engedélyezése után – 45 százalékra emelkedett - írja a Magyar Nemzet, amelynek a Nézőpont Intézet készített felmérést.

Az országos, reprezentatív kutatás szerint az oltáspártiak aránya április elejére már 72 százalékra emelkedett. Nagyjából a felnőtt magyarok ötöde szeretné, ha beoltanák, de még nem regisztrált a védőoltásra.

A közvélemény-kutatása 2021. április 6. és 7. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. A kutatási minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint.

A KSH legfrissebb, az idei 18. hétről kézített felmérése is hasonló oltási hajlandósági arányt mutatott ki, eszerint a magyarok 73 százaléka oltatná be magát biztosan, 16 százalék az oltás felé hajló bizonytalanok aránya.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: MTI / Mohai Balázs

Címkék:
járvány, oltás, felmérés, kutatás, vakcina, koronavírus,