Jakab Ferenc: Az AstraZeneca elleni kifogások nem szakmaiak, hanem gazdaságiak

Pénzcentrum2021. április 9. 08:33

Ismét egy asztalhoz ültek a professzorok, hogy megvitassák a legfrissebb járványügyi témákat. Az AstraZeneca vakcinájáról Jakab Ferenc azt mondta, inkább gazdaságiak a kifogások ellene, mintsem szakmaiak. Merkely Béla kijelentette: a trombózisos esetek egyébként sem ritkák, ezért a trombózist "hírbe hozni" kézenfekvő volt.

Ismét a legnevesebb professzorok ültek össze a Kovidők Facebook-oldal kerekasztal beszélgetésén, ahol többek között az AstraZeneca vakcináról is szó esett. Az oltás körüli kétségek kapcsán Jakab Ferenc a Pécsi Tudományegyetem víruslaboratóriumi vezetője egyenesen kijelentette:

Ezzel a Semmelweis Egyetem rektora is egyetértett. Merkely Béla, aki egyébként szívgyógyász arról beszélt, hogy a trombózisos esetek egyébként sem ritkák, ezért a trombózist "hírbe hozni" kézenfekvő volt - célzott arra is, hogy a mostani pánikhangulatban a médiának is nagyszerepe volt. Szekanecz Zoltán belgyógyász, immunológus és reumatológus, a Debreceni Egyetem professzora is úgy érvelt, hogy a vakcinával összefüggésben emlegetett trombózisos esetek igen ritkák, és a koronavírus-fertőzés kockázata jóval nagyobb, mint az AstraZeneca oltóanyagé.

Arra a kérdésre, hogy ha valakit aggszt a trombózis kockázata, az szedjen-e valamit az oltás után, vagy előtt, a professzorok egyértelműen nemleges választ adtak. Kiemelték:

azokban a ritka esetekben, amelyek miatt most pánik van, a trombózisnak egy olyan fajtájáról van szó, amikor csökken a vérlemezkék száma, ilyen állapotra pedig pont hogy ellenjavallt az aszpirin vagy a heparin szedése.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

Loading...

Címlapkép: MTI/Rosta Tibor

Címkék:
járvány, oltás, vakcina, koronavírus, jakab ferenc, merkely béla, astrazeneca,