Áprilisban nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai? A lazításról beszélt Gulyás Gergely

Pénzcentrum2021. március 27. 15:21

Áprilisban már beülhetünk egy étterem teraszára ebédelni, jelentette ki Gulyás Gergely egy online beszélgetésen. A miniszter arról is beszélt, hogy az AstraZeneca több százres elmaradásban van a szerződéshez képest.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesterrel és Fürjes Balázzsal, Budapestért felelős államtitkárral tartott online fogadóórát. Az atv.hu közvetítése szerint Gulyás Gergely kijelentette: áprilisban már lehet ebédelni egy étterem teraszán, hozzátette azonban, hogy "a jövőre vonatkozó minden prognózis bizonytalan" a járvány miatt.

Arra a kérdésre, hogy hány hét múlva ülhetnek le egy étterem teraszára ebédelni, azt válaszolta:

nehéz kérdés. Azt merném ma mondani, hogy áprilisban mindenképpen.

A miniszter a vakcinaszállítmányokról is beszélt: szerinte e téren "a kínaiak a legszorgalmasabbak", de szerződés szerint teljesítették a szállítást az oroszok és a Pfizer is. A Moderna szállít, de bizonytalanul, az AstraZeneca pedig több százres elmaradásban van a szerződéshez képest.

Azt is elmondta, hogy a Magyarországon beadott vakcinák kicsivel több mint a fele keleti oltóanyag, aki regisztrál, belátható időn belül az oltást is megkapja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Címkék:
biztosítás, járvány, oltás, vakcina, vidék, koronavírus, oltóanyag, orosz, nyitás, prognózis, gulyás gergely, éttermek, lazítás, pfizer,