Elárulta Kásler Miklós: ekkor oljták be a pedagógusokat

Pénzcentrum2021. március 17. 09:02

A pedagógusok is megkapják az oltást, amikor sorra jutnak a rendszerben - mondta Kásler Miklós a parlamentben. Korábban a szakszervezetek és a Nemzeti Pedagógus Kar is kijelentette, hogy a tanároknak, a szociális dolgozókhoz hasonlóan elsőbbséget kellene élvezniük, hogy az oktatási rendszer biztonsággal működjön.

A tanárok is megkapják az oltást, amikor életkoruk és egészségügyi állapotuk alapján sorra kerülnek a rendszerben - mondta Kásler Miklós az Országgyűlésben. Az emberi erőforrások miniszterét az azonnali kérdések órájában kérdezte erről Csányi Tamás jobbikos képviselő.

Kedden a Nemzeti Pedagógus Kar  elnöke, Horváth Péter szólalt meg a témában: mint mondta, az NPK a szakszervezetekhez hasonlóan nem ért egyet azzal, hogy a tanárok nem élveznek elsőbbséget az oltási tervben. Az elnök szerint a szociális szféra után a pedagógusuknak kellett volna következniük az oltási sorrendben.

Mert csak ebben az esetben tudnak a köznevelési intézmények biztonságosan működni

- tette hozzá.

Fotó: Facebook

Címkék:
biztosítás, járvány, pedagógus, szakszervezet, oltás, parlament, vakcina, koronavírus, tanárok, országgyűlés, kásler miklós, szakszervezetek, pedagógusok, jobbik, pedagógusok szakszervezete,