Gulyás Gergely: a keleti vakcináknak köszönhetően félmillióval több magyar kapott oltást

Pénzcentrum2021. március 11. 11:06

A tegnapi kormányülésen is kizárólag a koronavírus elleni védekezéssel foglalkozott a kormány. Gulyás Gergely Miniszerelnökséget vezető miniszter adott tájékoztatást csütörtök délelőtt, beszámolt arról, hogy 24 órán belül nyilvánossá teszik a keleti vakcinák beszerzésére vonatkozó szerződéseket, melyeknek köszönhetően, mint elmondta, félmillióval több magyar jutott oltáshoz, mint ezek nélkül.

A tegnapi kormányülésen is kizárólag a védekezéssel foglalkozott a kormány. A harmadik hullám felfutó szakaszban van, nehéz napok előtt állunk. Magyarországon a beoltottak száma 1 millió 150 ezer, 327 ezren már a 2. oltást is megkapták: az átoltottság Európában a 2. legmagasabb. A magyar lakosság 11,34%-a jutott hozzá legalább egy oltáshoz. Az idősek kétharmada már regisztrált, arra kérik azokat, akik ezt még nem tették meg, hogy fontolják meg, mert érdemes a védekezés mellett dönteni - mondta el a miniszter.

A keleti vakcináknak köszönhetően félmillióval több magyar kapott oltást, mint azok nélkül kapott volna

- mondta el Gulyás Gergely. 3 millió 188 ezer honfitársunk regisztrált már, de a magyar társadalom még mindig kevesebb mint 50 százaléka kér csak oltást.

A brit mutáns a fiatalabb korosztály körében is súlyos tüneteket tud okozni, de a kórházban ápoltak 80 százaléka még mindig idős.

A tegnapi kormányülésen foglalkoztak a vakcinabeszerzésekkel is: 24 órán belül nyilvánossá teszik a szerződéseket - ez a közbizalmat is erősítheti. Az év második felére már csak akkor rendel a kormány újabb adag vakcinát, ha erre akkor szükség lesz.

Magyarországon a hétfőn hatályba lépett intézkedések sokaknak jelentenek nehézséget, ezért minden rendelkezésre álló eszközzel segítik a szolgáltatókat: az 50 százalékos bértámogatás formájában, és több adófajtát is elengednek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mindezen vállalkozások is jogosultak lesznek a 10 milliós újraindítási gyorskölcsönre.

(Címlapkép: MTI)

Címkék:
biztosítás, járvány, koronavírus, kormányinfo, korlátozások, gulyás gergely, kijárási tilalom, kormányinfo ma,