Több mint 130 ezer aktív fertőzött van az országban: ezekben a megyékben a legsúlyosabb a helyzet

Pénzcentrum2020. november 23. 09:11

3334 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 177 952 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 91 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3891 főre emelkedett, 43 339-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 130 722 fő. 7461 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 627-en vannak lélegeztetőgépen.

Tegnap 4320 új diagnózist állítottak fel, és 111 többségében idős, krónikus beteg hunyt el - ma 3334 új eset van. A gyógyultak száma mindössze 424-gyel nőtt, Az aktív fertőzöttek száma több, mint 2000-rel, így túllépte a 130 ezer főt. 183 fővel nőtt a kórházban ápoltak száma, és 9-cel többen vannak lélegeztetőgépen.

Ez a visszaesés az adatokban lehet már a november 11-én bevezetett korlátozó intézkedések hatása is, bár szakértők szerint, illetve Orbán Viktor korábbi nyilatkozata szerint is két hét kell, hogy meglátsszanak a statisztikákban a védekezés új lépései.

A mai megyei adatok:

A tegnapi megyei adatok:

 

Győr-Moson-Sopronban már annyi a fertőzött, mint fél-Pest megyében, pedig a lakosságszám a harmada lehet. Vas megyében, Veszprémben is rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma, és a 3 legkeletibb megyében így napról-napra több fertőzöttet azonosítanak. Egyre kisebb a budapestiek aránya a betegségben érintettek között: ma már az aktív fertőzötteknek csak 22 százaléka, az elhunytak 25 százaléka, a gyógyultak 26 százaléka budapesti.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
hírek, koronavírus, beteg, adatok, elhunyt, fertőzött, gyógyult,