Lehúzhatják az éttermek a rolót: nehezen fogadták az új szabályokat a vendégek

Magyar Nemzet2020. november 6. 09:01

Bár kellemetlen, értik a vendégek, miért kell az étteremben is maszkot húzni. Többen mégis bezártak, de nem csak a forgalom visszaesése, hanem a szabályokat nem követő vendégek miatt. Máshol kreatív megoldásokkal próbálnak túlélni.

Bár az eddiginél nagyobb forgalomcsökkenésre számítanak a Balatonnál, a többség egyelőre nem zár be. A vendégeknek ugyanakkor zavarja a komfortérzetét a maszkviselés, sokak szerint inkább máshol kellett volna kötelezővé tenni.

"Sokan felemlegetik, hogy a vendéglői asztaloknál ülve fogyasztó kisebb társaságokhoz képest vannak más olyan, nyilvános, zárt helyek, ahol sokkal inkább szükséges lenne az arcmaszk használatának kötelezettsége, például egyes szolgáltatóhelyeken"

- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Vágó Péter, a Kereskedők és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) veszprémi elnöke. Mint elmondta: a szigorítást értik a vásárlók, de hátrányos lehet ismerkedés, üzleti találkozások szempontjából. Vannak olyanok is, akik nem a csökkenő forgalom, hanem a látogatók maszkviselési fegyelmének hiánya miatti rendszeres konfliktusok miatt húzza le a rolót. Máshol ezt a bejáratnál becsületkasszás maszkosztással oldják meg.

Címkék:
étterem, Balaton, turizmus, vendéglátás, vendéglő, koronavírus, pandémia, maszkviselés, vállalkozók országos szövetsége, ismerkedés,