Kiderült: közismert zenész volt a koronavírus újabb, 28 éves magyar áldozata

Pénzcentrum2020. november 2. 17:30

28 éves korában koronavírus következtében elhunyt a közismert roma folklór zenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh Lajos Paci - írja a Roma Sajtóközpont. A tragédiáról közösségi oldalán emlékezett meg a kerület vezetője és Budapest főpolgármestere is.


28 éves korában koronavírus következtében elhunyt a közismert roma folklór zenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh Lajos Paci. Néhány nappal ezelőtt a Facebook oldalán osztotta meg a követőivel, hogy kórházba került COVID-19 fertőzéssel. Később arról szóltak a hírek, hogy állapota súlyosbodott, lélegeztetőgépre került. A fiatalember halálát rokonai erősítették meg - olvasható az oldalon.

A halálhírre reagált Pikó András, Józsefváros polgármester is, aki egy közös fotót tett közzé közösségi oldalon az elhunyt zenész-aktivistával. "Te már akkor is roma politikus voltál, aktivista, csupa szív harcos, én még csak készültem. Egy éjjel, munka után fogtad a gitárod és csak játszottál, amíg mindketten mosolyogni nem kezdtünk - akkor voltál elemedben, ha Te adhattál. Büszke vagyok erre a Veled végig küzdött egy évre, és kimondhatatlanul fáj, hogy nem lehet már több" - írja mások mellett posztjában, amelyet azzal zár: "Nyugodj békében, barátom!"

Megemlékezett róla Karácsony Gergely főpolgármester is, aki úgy fogalmazott: "Minden erejével, szóval és tettel küzdött a megkülönböztetés minden formája, a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen, a cigány és nem cigány magyarok együttéléséért. Balogh Lajos, a "Paci", a civil, az aktivista, a zenész, a kultúrember. Letaglózóan rövid életében hatalmas és súlyos örökséget hagyott ránk, megfelelni neki, hitét és akaratát továbbvinni a mi kötelességünk immár. Isten veled, barátom!"

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: Roma Sajtóközpont

Címkék:
éjjel-nappal budapest, haláleset, koronavírus, elhunyt, áldozat, karácsony gergely, cds,