Mától lehet jelentkezni influenza elleni oltásért: itt vannak a legfontosabb tudnivalók

hvg.hu2020. október 20. 09:33

A koronavírus-járvány miatt talán még soha nem volt olyan nagy a jelentősége az influenza elleni védőoltásnak, mint idén, hiszen ha egyszerre támadnak, az egészségügyi rendszer rendkívüli módon leterhelődhet. A kísértetiesen hasonló tünetek miatt nagyon nehéz megállapítani, hogy egy beteg pontosan melyikkel fertőződött meg.

A védelem azért is fontos, mert nemzetközi tanulmányok szerint megduplázódik a halálozás esélye, ha valaki egyszerre szenved koronavírus- és influenzafertőzésben. A hvg.hu összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a mától igényelhető influenza elleni oltásról:

  • a háziorvoshoz telefonon keresztül jelentkezzünk be időpontért!
  • a védettség kialakulásához 10-14 nap szükséges
  • az influenza elleni oltások az adott szezonban hatásosak, a következő évben a mutációk miatt újat kell belőlük készíteni
  • azok nem kaphatják meg az oltást, akik allergiások valamelyik összetevőjére és lázas betegeknek sem lehet beadni.

 

 

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
biztosítás, influenza, járvány, oltás, védőoltás, vakcina, covid, influenza járvány 2020,