Figyelmeztet Szlávik János: az influenza és a koronavírus együtt sokkal súlyosabb

Pénzcentrum2020. szeptember 26. 19:00

A koronavírus sokkal súlyosabb, mint az influenza, akár 10-20-szor is halálosabb lehet ez a fertőzés - hívta fel a figyelmet az ATV Egyenes beszéd című műsorában Szlávik János infektológus. A szakember egyúttal javasolta, hogy aki teheti, oltassa be magát az influenza ellen.

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint a járvány második hulláma könnyebb számukra, mert már rengeteg tapasztalattal rendelkeznek. A kórházban folyamatosan növelni fogják a kapacitásokat, hogy el tudják látni a betegeket - tette hozzá a műsorban. Arról is beszélt a szakember, hogy a járványgörbe ellaposítása a járványügy dolga, ha úgy alakul a következő napokban, hetekben, hogy szigorúbb intézkedések kellenek, akkor azt meg fogják tenni a hatóságok.

Ha a jövőben szükség lesz szigorító intézkedésekre, Szlávik szerint lehet gátolni még a nagyobb rendezvényeket és a maszkviselést is szigorúbban lehet ellenőrizni - vélekedett. Azt is megjegyezte, hogy a tavaszi szigorú intézkedéseket nem lehet megtenni, mert látni kell, hogy mit hoztak azok a teljes lezárások.

Szlávik János haragszik azokra, akik azt mondják, hogy a koronavírus csak picit súlyosabb, mint az influenza vagy olyan, mint az influenza. Ez egyáltalán nem igaz - húzta alá. Szlávik János elmondása szerint, bár az influenza több embert betegít meg, az influenza halálozása viszont tizede vagy huszada a koronavírus-fertőzésnek.

A koronavírus sokkal súlyosabb, mint az influenza - figyelmeztetett a főorvos. Bár a koronavírus az idősekre veszélyesebb, de az is látható, hogy az is előfordul, fiatalemberek kerülnek intenzív osztályra, vagy lélegeztetőgépre, esetleg el is hunynak a fertőzés következtében - érzékeltette.

Voltak olyan esetek, betegek, ahol az influenza és a koronavírus is jelen volt a szervezetben, ez pedig sokkal súlyosabb betegséget okozott, mint a két vírus külön-külön.

Szerinte mindenképpen törekedni kell arra, hogy legalább az egyik vírus ellen védekezzünk, ezért javasolja az influenza elleni védőoltást. Az influenzaoltás szerinte október közepétől válik elérhetővé idén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ne legyünk oltásellenesek, a koronavírus ellen hatékonyan csak védőoltással vehetjük fel a harcot

- hívta fel a figyelmet.

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Címkék:
biztosítás, influenza, védőoltás, koronavírus, atv, szlávik jános,