Itt a szerdai zárva tartás: nehogy elindulj ma hivatalba, rendelőbe, patikába

Pénzcentrum2020. július 1. 10:23

Július 1-je 2011 óta a magyar egészségügy ünnepnapja, vagyis a Semmelweis nap. Ugyanerre a napra esik a Köztisztviselők napja is, ami azt jelenti, hogy ma nemcsak a köztisztviselőket foglalkoztató intézmények, hanem a gyógyszertárak is zárva tartanak. Nem érdemes tehát elindulni, sürgős ügyben pedig az ügyeletes patikákat célszerű felkeresni.

A mai napon a betegek és vásárlók kizárólag az ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátás biztosítását (ilyenek például bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak).

A Semmelweis nap a magyar egészségügy ünnepe. Semmelweis Ignác, az anyák megmentője 1818. július 1-jén született Budán, ennek emlékére lett ez a nap a magyar egészségügy napja, és 2011 óta az egészségügyi és egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

A gyógyszertárakhoz hasonlóan a háziorvosi rendelők, a szakrendelők is zárva lesznek, a kórházakban pedig a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak az alkalmazottak.

Július 1-jén van a Köztisztviselők Napja is, ekkor zárva tartanak a köztisztviselőket foglalkoztató intézmények, mint például a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, okmányirodák és adóhivatalok.

Címkék:
patika, ügyintézés, hivatal, semmelweis, köztisztviselők,