Enélkül hétfőtől sem lát el a háziorvos: hiába az enyhítés, ebből nem engednek

Pénzcentrum2020. június 13. 14:01

Hiába indul újra az egészségügy, hétfőtől sem lehet előjegyzett időpont nélkül háziorvoshoz menni. A kamara szerint a változás az ellátást a feltétlenül szükségesnél gyakrabban igénybe vevő betegek számára nehezen elfogadható, de a többség érdekében megértést kérnek.

Továbbra sem lehet az időpont előjegyzése nélkül bejutni sem a háziorvosi, sem a szakrendelőkbe - írta Facebook-oldalán a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja. Mint közölték, a sajtóban rosszul jelent meg számos információ a háziorvosi rendelés hétfőtől érvényes változásairól, ezeket pontosították. A módosítás egyik következménye, hogy négynél több pácienst is fogadhatnak a rendelőkben, ám a telefonos konzultáció lehetőségét a jövőben is szeretnék megtartani, az előjegyzett időpontú betegellátással együtt.

Hisszük, hogy ez az érdeke mind a betegek többségének, mind az ellátó orvosokna

- írták, hozzátéve, hogy tudják, a változás az ellátást a feltétlenül szükségesnél gyakrabban igénybe vevő betegek számára nehezen elfogadható, de a többség érdekében megértést kérnek. "A világjárvány sajnos még mindig valós veszélyt jelent, szükséges az ésszerű óvatosság továbbra is nemcsak a rendelőben, de az élet minden területén" - írták.

Címkék:
biztosítás, orvos, járvány, háziorvos, rendelő, koronavírus, időpont,