Itt a hivatalos rendelet: ez lesz idén a nyári táborokkal

Pénzcentrum2020. május 21. 08:30

Június 16-ától lehet nyári táborokat szervezni Magyarországon. A rendelet a bölcsődék, óvodák működéséről is ír: vidéken korábban nyitnak ki, mint Budapesten.

Maruzsa Zoltén tegnapi bejelentése után meg is jelent a Magyar Közlönyben a kormányrendelet az óvodák, bolcsődék, működéséről, illetve a nyári táborokról:

2020. június 16. napjától a gyermek- és ifjúsági táborok - napközi és ottalvós szervezésben egyaránt - megtarthatóak

- áll a rendeletben. Emellett 2020. május 25-étől a Budapest főváros területén kívül működő óvodák és bölcsődék, mini bölcsődék, családi bölcsődék és munkahelyi bölcsődék a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, a gyermekeket az óvodai nevelésben, illetve a bölcsődei ellátásban való részvétel jogszabályi feltételei szerint, további feltételek előírása nélkül fogadják.

2020. június 2-ától a Budapest főváros területén működő óvodák és bölcsődék a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, a gyermekeket az óvodai nevelésben, illetve a bölcsődei ellátásban való részvétel jogszabályi feltételei szerint, további feltételek előírása nélkül fogadják. (3) Az óvodák és a bölcsődék 2020. augusztus 31-éig legfeljebb két hétre zárhatnak be.

Maruzsa emellett arról beszélt, június 2-től engedélyezik az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítés tartását, de a tanév hossza nem változik, és a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a digitális oktatás. Erről még nincs rendelet.

Címkék:
utazás, óvoda, bölcsőde, tábor, koronavírus, nyári tábor,