Ezt jobb ha tudod: így óvhatjuk meg egymást a fertőzéstől a leghatékonyabban

Pénzcentrum2020. április 26. 09:20

A járványügyi veszélyhelyzet kihirdetése óta a fenntartó Fővárosi Önkormányzat, és BKV is mindent megtesz annak érdekében, hogy a közösségi közlekedésben résztvevőket, az utasokat és a Társaság munkatársait megvédje az esetleges fertőzéstől, fertőződéstől. 

A csütörtökön napon megjelent fővárosi rendelet alapján április 27-étől, hétfőtől többek között kötelező lesz maszkot, illetve arcot eltakaró kendőt vagy sálat viselni a közösségi közlekedés járművein, azaz a BKV járatain is. Ez azonban nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra, és azokra, akik olyan betegségben szenvednek, ami ezt vagy fizikailag megakadályozza, vagy - az asztmájuk illetve egyéb betegségük miatt - a maszkviseléstől nehezebben lélegeznének, azaz romlana az állapotuk.

A járművezetők számára sem kötelező a maszk viselése addig, ameddig a másoktól való kétméteres távolság megtartása biztosított, tehát az "elsőajtós" kordonnal elzárt, zárt területen, illetve akkor, ha a vezetőfülkében tartózkodnak.

Abban az esetben viszont a járművezetőnek is kötelezően maszkot kell viselni, amikor bármilyen okból az utasok közé megy, vagy a megállóban kilép a zárt vezetőfülkéből.

A BKV minden ágazatára továbbra is érvényes a szigorú takarítási normák betartása, a napi szintű vegyszeres fertőtlenítés, amely során naponta - a napi takarítási technológiához kapcsolódóan - sor kerül az utasokkal érintkező felületek, valamint a járművezetői fülke fertőtlenítésére. Minden nap fertőtlenítik a kapaszkodókat, az ülések és támlák műanyag peremeit, és felületeit, a nyomógombokat és környezetüket, az ajtókat, a vezetőfülke valamennyi kezelőszervét, az üléseket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"A járványügyi vészhelyzet kezdete óta hozunk utasaink és dolgozóink védelmét szolgáló intézkedéseket: szünetel az elsőajtós felszállás, kordonnal választottuk el járművezetőinket, folyamatosan védőfelszerelést biztosítottunk dolgozóinknak és home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható. Továbbra is arra törekszünk, hogy miden eszközzel megelőzzük, vagy legalább lassítsuk a járvány terjedését, miközben munkánkkal hozzájáruljunk a város működéséhez" - áll a BKV közleményében.

Címkék:
utazás, bkv, fertőzés, koronavírus,