Tömeges leépítés az AVIS-nél: "Nehéz volt a döntés, de meg kellett tennünk"

Nagy Bálint2020. április 15. 18:15

A koronavírus-járvány gazdaságra mért ütése miatt több mint 400 főtől szabadult meg az egyik legnagyobb budapesti szolgáltató központ, az Avis Budget Group BSC Kft. A Pénzcentrumnak a cég londoni központja elárulta, igyekeznek majd segíteni a távozó kollégákat, de kénytelenek voltak meghozni a döntést, mert olyan kihívásokkal kell megküzdeniük - ahogy az egész iparágnak is -, amelyekkel még soha.

Még tegnapeste írtunk róla, hogy komoly, bő 400 fős leépítésről döntött az Avis Budget Group BSC Kft., amely a világ egyik legnagyobb autókölcsönző vállalatának szolgáltató központjaként működik Budapesten. A cég állománya több mint 1200 fős volt, így a leépítés az alkalmazottak egyharmadát érinti, a Pénzcentrum értesülései szerint vegyesen.

A hír kapcsán megkerestük a budapesti iroda anyavállalatát, az AVIS londoni központjából a következő állásfoglalást kaptuk a drasztikus lépés hátterével kapcsolatban: "A globális koronavírus-járvány gyors és jelentős hatást gyakorolt az autókölcsönző iparágra, olyan kihívásokkal kell megküzdenünk, amelyekkel még soha. Számos intézkedést kellett a helyzetre tekintettel meghoznunk, ide értve az flotta-, vagy épp az üzemeltetési költségek csökkentését, és természetesen a munkaerőállomány hozzáigazítását a jelenlegi piaci helyzethez" - olvasható a Pénzcentrum számára írt állásfoglalásukban.

Sajnos a Budapesti Szolgáltató Központot is érintik az intézkedések, nehéz volt a döntés, de számos belsős és ügyfélkapcsolati-feladat gyakorlatilag megszűnt. Nagyon sajnáljuk, hogy ezt a lépést meg kellett tennünk, és teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy milyen hatással lesz mindez az alkalmazottainkra. Felvesszük a kapcsolatot az érintettekkel, és igyekszünk segítséget nyújtani nekik abban, milyen segítséget kaphatnak ebben a nehéz időszakban

- szögezték le a Pénzcentrumnak küldött válszukban.

Címkék:
hrcentrum, leépítés, kirúgás, koronavírus, létszámleépítés, létszámcsökkentés, koronavírus-járvány, koronavírus-válság, tömeges leépítés,