Intézkedések Magyarországon a koronavírus miatt: erre kell számítani

Pénzcentrum2020. február 24. 11:45

Papp Károly közbiztonsági főigazgató és Müller Cecília országos tisztifőorvos tartott sajtótájékoztatót hétfő délelőtt a koronavírus-fejleményekről. Kiderült, hányan vannak karanténban itthon.

Szeretnénk a legtovább fenntartani a megelőzés szakaszát, vagyis azt, hogy a továbbiakban sem lesz koronavírusos megbetegedés

- fejtette ki az országos tisztifőorvos. A járványügyi megfigyelés egyik módja a karantén elrendelése - fejtette ki Müller Cecília. Jelenleg 18-an tartózkodnak karanténban a Szent László kórházban a koronavírus miatt.

Ezzel megvédjük a behurcolástól az embereket

- húzta alá a tisztifőorvos.

Megerősítete, Magyarországon nincs koronavírussal fertőzött betegről tudomásuk a mai napig. Müller részletes tájékoztatást adott az olaszországi eseményekről, betegekről és halálesetekről, majd bejelentette: a magyar népegészségügyi központ megváltoztatja az eddig használt esetleírását, és az eljárásrendet az európai járványterjedés miatt.

Kiterjesztették tegnaptól Debrecenre is a testhőmérséklet-mérést. Ide is érkezik Olaszországból gép. A mai napon kerül kiadásra a koronavírussal kapcsolatos eljárásrend, ennek kapcsán kérdésre válaszolva azt mondta, közúti ellenőrzéseket a határokon, tehát az Olaszországból, vagy más járványos helyszínről hazaérkezők esetében történő vizsgálatokat is be kell vezetni, ugyanakkor a schengeni határokat nem lehet lezárni. Két telekonferencia lesz ma: Európai Járványügyi Központ és a WHO tartja. Szeretnék az ő véleményüket is figyelembe venni, közös bölcsesség alapján alakítjuk ki az eljárásrendet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Aki fertőzött területen járt és mutatja a vírusfertőzés tüneteit, az hívja fel a háziorvosát, ne menjen a váróterembe. Valamennyi kérdésre ez az eljárásrend választ fog adni

- fejtette ki kérdésre válaszolva Müller Cecília. Arra a kérdésre, hogy biztonságos-e Olaszországba utazni most, kifejtette: országos tisztifőorvosként nem támogatná, hogy valaki kockázatos területre utazzon.

A járványos területre nem javaslom az utazást. Az egyéb nem érintett területre pedig lehet utazni, alapos tájékozódás után

- fejtette ki.

Címkék:
biztosítás, olaszország, koronavírus, tisztifőorvos, karantén, sajtótájékoztató, koronavírus-járvány, müller cecília,