Veszélyes vérnyomáscsökkentők a magyar patikákban: itt a lista, miket ne vegyél be

hvg.hu2018. június 29. 16:32

27 vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását függesztették fel június 29-i hatállyal. Mutatjuk a listát.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) június 29-i hatállyal felfüggesztette több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását itthon, mert felmerült, hogy minőségi hibás lehet az érintett készítmények gyógyszer-hatóanyaga - írja a Hvg.hu.

Valamennyi érintett gyógyszer tartalmazza a valzartán nevű vérnyomáscsökkentő hatóanyagot, és egy részükben emellett van hidroklorotiazid (HCT) nevű vízhajtó hatóanyag is.

Loading...

Ahogy az látható a táblázatban, többféle nevű, összetételű készítmény érintett, és nem egy, hanem több gyártó termékeiről van szó.

Az OGYÉI mindegyik gyógyszerhez mellékelte a felfüggesztésről szóló határozatokat. Ezekben az olvasható: az érintett gyógyszerre vonatkozóan bejelentés érkezett az OGYÉI-be arról, hogy a gyógyszer gyártásához felhasznált hatóanyag feltételezett minőségi hibájával kapcsolatban vizsgálat indult a gyártóhelyen. Az OGYÉI a bejelentés értékelése után hivatalból eljárást indított "minőségi hiba kivizsgálása iránt". A forgalmazást a vizsgálat végéig függesztették fel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

Címkék:
biztosítás, vásárlás, egészség, gyógyszer, vérnyomás, vérnyomáscsökkentő,