Zavar a sürgősségin: a levegőben lóg Zacher Gábor sorsa

Pénzcentrum2018. április 4. 13:01

Ma délután robbantotta a hírt a hvg.hu, hogy lemondott Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője. A lap szerint a legutóbbi, egy idős beteg halálával végződő botrány után ajánlották fel neki, hogy mondjon le, amit el is fogadott. A Zoom viszont megszólaltatta az orvost, aki úgy nyilatkozott a lapnak, hogy nem mondott le, továbbra is ő a sürgősségi osztály vezetője. Kerestük telefonon a Honvédkórház sajtóügyeletét, ahol azt kérték, emailen keressük őket, szóban ugyanis nem nyilatkoznak.

Frissítés 15:00

"A Honvédelmi Minisztérium visszautasítja mindazokat a híreszteléseket, amelyeket az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegállátó Centrumával kapcsolatban terjesztenek egyes médiumok.

Dr. Zacher Gáborral, az MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) osztályvezető főorvosával szemben töretlen a Honvédelmi Minisztérium és kórház vezetésének bizalma, a kórházi szakmai munkájával elégedettek, és a továbbiakban is az SBC vezetőjeként számítanak rá"

- olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében, mely a minisztérium által üzemeltetett honvedelem.hu-n jelent meg. A cikkre a Honvédkórház sajtószolgálata hívta fel a figyelmünket.

A napokban derült ki, hogy egy háziorvos beutalta idős betegét a Honvédkórház sürgősségi osztályára vérmérgezés gyanújával, ahonnan a pácienst érdemi vizsgálat nélkül hazaküldték, ám állapota súlyosbodott, másnapra pedig már menthetetlen állapotban került vissza a sürgősségire. A hvg.hu szerint  e botrány után ajánlották fel Zacher Gábornak, hogy mondjon le a sürgősségi osztály vezetéséről, amit az orvos el is fogadott.

A Zoom ezzel szemben azt írja, hogy utolérték Zacher Gábort, aki elmondta, hogy

ő ilyenről nem tud, nem mondott le, továbbra is ő vezeti a Honvédkórház sürgősségi osztályát.

Telefonon kerestük Zacher Gábort, de nem értük el. Megkerestük a Honvédkórház sajtóügyeletét is, ahol kérdésünkre, hogy továbbra is Zacher Gábor-e a sürgősségi osztály vezetője, nem válaszoltak. Azt kérték, hogy emailben tegyük fel a kérdéseinket, amit meg is tettünk, amint válaszolnak, frissíteni fogjuk a cikkünket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Honvédkórház sürgősségi osztályán több olyan, sajtónyilvánosságot kapott eset is történt az elmúlt hónapokban, amikor felmerült, hogy az ellátást végzők nem szakszerűen végezték a munkájukat.

Borítókép forrása: MTI Fotó / Mohai Balázs

Címkék:
hrcentrum, biztosítás, egészségügy, sürgősségi, zacher gábor, honvédkórház, vérmérgezés,