Szomorú történet: háztartásbeliként sínylődik a magyar színészlegenda

Pénzcentrum2017. szeptember 10. 15:00

Két éve rákot diagnosztizáltak nála, idén már egyetlen színház programjában sem kapott helyet Galkó Balázs. Elmondása szerint ez nem a betegsége, hanem a politikai nézetei miatt van így. Most háztartásbeli, és két kisgyermekét neveli.

Galkó Balázs lassan gyógyul súlyos betegségéből, A színésznél két évvel ezelőtt diagnosztizáltak nyelvgyökrákot, sugárkezeléseket kapott, többször feküdt kórházban, és lassan a munkáit is elveszítette. Az őszi színházi évadban sehol sem lehet találkozni a nevével. A 68 éves színész szerint ennek a politikai véleménye az oka.

Nincsenek felkéréseim. Félnek tőlem a színi igazgatók, így ugyan a Rádió Bézsben van egy műsorom, de az időm nagy részét a gyerekeimmel töltöm. Köszönöm szépen, ennek ellenére jól vagyok"

- mondta a színész a Borsnak. Galkónak két felnőtt és két kisgyermeke van, utóbbiak nevelésében alaposan kiveszi a részét, elmondása szerint most ők jelentik számára a munkát.

A gyerekeimet mindennap el kell vinnem az iskolába, délutánonként értük megyek, aztán különböző szakkörökre, edzésekre hordom őket, és főzök nekik. Nekem most az ő nevelésük a munkám"

- mondta Galkó.

Férfi, mint háztartásbeli?

Nem mindennapi Magyarországon, hogy az apa háztartásbeli legyen, nehezen emészti ezt meg a társadalom. Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának felmérése szerint itthon még mindig domináns az a kép, hogy a nőknek kell alapvetően a házimunkával és otthonteremtéssel foglalkozniuk, a férfi pedig a családfenntartó.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ez a kép viszont gyakran nagy problémákat okoz, mert mi történik, ha a többet keres, mint a férje? Vannak olyanok, akik megsebzettnek vélt férfiasságukat úgy gyógyítják, hogy még kevesebb házimunkát végeznek, mint általában, mutatva, ki is az úr a háznál.

A tradicionális, azaz hagyományos családmodell követői között a nő hiába került fő kenyérkereső szerepbe, nem viselkedett családfőként. Elfogadta, sőt volt, hogy el is várta, hogy a férfi besegítsen a házimunkába, de azért nagy változás nem következett be abban, hogy önmaga végezze el a munkák oroszlánrészét. Olyan esetek is vannak, amikor egymás igényeit felmérve, igazi társként viselkednek a párok egy-egy megváltozott élethelyzetben. Úgy tűnik, a színész családjában ez a nézet dominál, és nem csinál hiúsági kérdést abból, ki a családfenntartó, inkább próbálja ő is kivenni a részét a munkából.

Címkék:
karrier, család, betegség, színész, háztartásbeli,