Megvették a telkeket: itt épül majd a szuperkórház

MTI2017. július 12. 10:31

Megvette az állam a szuperkórházhoz kiszemelt telkeket, így az építkezés helyszíne nagy valószínűséggel a korábban is emlegetett Dobogó városrészben lesz.

Megvette az új dél-budai kórházi centrumnak otthont adó magáningatlanokat az MNV Zrt., az ehhez szükséges összeg 4,4 milliárd forint volt - mondta Cserháti Péter, az Egészséges Budapest program miniszteri biztosa. Tavaly ősszel döntöttek arról, hogy zöldmezős beruházásként, az M1/M7-es autópályák bevezető szakaszánál található Dobogó nevű területen szeretnék felépíteni a három budapesti centrum egyikét, a dél-budai térség vezető kórházát. A terület nyolc ingatlanból áll, amelyek fele eddig is állami és önkormányzati, másik fele pedig magántulajdonban volt.

A területek megvásárlása után lehet folytatni a tervezést és a kialakítást. A miniszteri biztos elmondása szerint a nagy centrumok fejlesztése 2019-ben indulhat meg, ha a döntések kellő időben megszületnek. Kitért arra is, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban a Kormányinfón a dobogói beruházást 120-150 milliárd forintos összeggel körvonalazta, ennek pontosítását kell elvégezni szeptemberig, hogy a közbeszerzéseket konkrét összegekkel írhassák ki.

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, kórház, Budapest, szuperkórház, zöldmezős beruházás, mnv zrt,