Már több halálos áldozatot is követelt az idei influenza

Pénzcentrum2017. február 9. 09:32

Egyetlen hét alatt több mint százezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A járványnak már halálos áldozatai is vannak - írja a Magyar Idők.

Tavaly az egész influenzaszezon alatt volt annyi beteg, mint most egy hét alatt. A betegek nagy része gyerek és fiatal felnőtt. Szabó Enikő, az ÁNTSZ helyettes tiszti főorvosa szerint nagyon fontos, hogy a gyerekeket megtanítsuk a helyes kézmosásra.

Az idei influenza járványnak már három halálos áldozata is van, két 35 és 59 év közötti beteg még januárban vesztette életét, míg egy hatvan évnél idősebb ember a múlt héten hunyt el - írja a lap az M1 tegnap esti híradójára hivatkozva.

Hogyan előzhetjük meg a fertőzést?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Csökkenthetjük a fertőzés esélyét, ha elkerüljük a zsúfolt helyeket és betartjuk az általános személyi higiénés szabályokat, különös tekintettel a kézhigiénére, a köhögéssel-tüsszentéssel kapcsolatos etikettre. De azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a gyermekeket is megtanítsuk a helyes higiénés gyakorlatra.

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

 

Címkék:
biztosítás, influenza, járvány, betegség, haláleset, megelőzés, influenzajárvány,