Százezreket fizethetnek a védettségért a kisgyermekes szülők

Magyar Nemzet2017. január 10. 10:01

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak a szülőnek, aki itthon az összes ajánlott, de fizetős védőoltást beadatná a gyermekének. A végösszeg akár 287 ezer forint is lehet - írja a Magyar Nemzet.

Az agyhártyagyulladás elleni védőoltás egy kisgyermek esetében 108 ezer forintba kerül, a rotavírus elleni vakcina 39 ezer forint körül mozog. A bárányhimlő elleni oltásért 20 ezer forintot kell fizetni, a kullancs okozta agyvelőgyulladás elleni pedig védőoltás-sorozat 30 ezer forintba kerül.

Vagyis, ha 3 éves korig az összes említett ajánlott kiegészítő oltást beadatják a szülők a gyereknek, az 197 ezer forintba kerül, ezt követheti később a humán papillomavírus elleni vakcina, ami 7. osztályos lányoknak jelenleg ingyenesen kérhető, később azonban akár 84 ezer forintot is fizethetünk érte.

A háziorvosok a szabályozás szerint oltásonként maximum 2000 forintot kérhetnek azért, hogy beadják betegüknek a vakcinát, de változó, hogy ki él ezzel a lehetőséggel. Vannak, akik ingyen is elvégzik az oltást, mások 1000 forintot kérnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

Címkék:
biztosítás, egészség, gyerekek, védőoltás, betegség, vakcina,