Lázár: nem a pályaudvar mellett lesz a szuperkórház

Pénzcentrum2016. október 18. 19:35

A 66. Kormányinfón Lázár János, kancelláriaminiszter a szuperkórházról és az állami bürokráciacsökkentés miatt elküldött dolgozókról beszélt.

Nem a pályaudvar mellett lesz a szuperkórház

Az M1-M7-es autópálya közrelében lesz az új budapesti szuperkórház, két telek közül fogunk választani, de nem a kelenföldi pályaudvar mellett lesz a kórház, ott vasúti fejlesztésekre kell készülni. Az új kórház busszal biztosan megközelíthető lesz, de felvetődik a kötött pályás kapcsolat kiépítésének lehetősége is.

Állami alkalmazottak

Egyelőre nő a közszférában foglalkoztatottak száma, az elmúlt évben 29 ezerrel nőtt. Most még felveszünk 3 ezer határőrt. Sajnos a központi közigazgatásban is sokan dolgoznak - válaszolta arra a kérdésre, hogy az állam hány százezer állami alkalmazottat tervez elbocsátani.

Csepreghy kolléga cikke azzal foglalkozik, hogy nemzetközi összehasonlításban magas az állami foglalkoztatottak aránya

- mondta Lázár. A jelenlegi 1 millió feletti létszám, és a 20-30 százalékos arány vállalhatatlan, hosszú távon nem fenntartható - vélekedett Lázár János egyetértve miniszterhelyettesével.

Ha valamikor le lehet építeni a közszférában, akkor az most a munkaerőhiányos helyzetben lehetséges

 - magyarázta.

Sok bürokrata van Magyarországon. Ezt csökkenteni kell. A bürokráciát csökkenteni kell

- hangsúlyozta. 20 százalékos leépítésre kaptam felhatalmazást bizonyos területeken a háttérintézményekben, ez több mint 10 ezer embert fog érinteni. Ez a leépítés zajlik - válaszolta egy másik kérdésre.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Arra a kérdésre, hogy konkrétan a következő 3-5 évben hány közalkalmazottnak kell mennie, Lázár János úgy válaszolt: ez nagyon nagy szám, de nem akar konkrét adatot mondani, mert azt az ellenzék politikai haszonszerzésre használná.

2018-ban jön a második kör, az állami cégek létszámleépítése


- vetítette előre.

Címkék:
biztosítás, kórház, szuperkórház, kormányinfo,