Hatalmas árkülönbség a magyar patikákban: jól nézd meg, hol vásárolsz

Pénzcentrum2016. február 3. 14:07

A hidegebb téli hónapokban sokkal több vitamint vásárolunk, hiszen ilyenkor a friss zöldségek híján csak ezzel tudjuk pótolni a szervezetünk számára szükséges vitamin mennyiséget. De közel sem mindegy, hogy hol szerezzük be ezeket a pirulákat, hiszen a vitaminok áraiban nagy különbségek lehetnek.


A téli időszakban jelentősen megnő a kereslet a különböző vitaminok, vitamin tartalmú készítmények iránt, hiszen ilyenkor kevesebb friss gyümölcsöt vagy zöldséget tudunk enni. A legtöbben a C-vitaminra vagy a multivitaminokra esküdnek, de akadnak olyanok is, akik szerint a gyógynövényekkel lehet a leghatékonyabban felvértezni a szervezetet.

Ezekhez a vitaminokhoz, gyógynövényekhez vagy különböző étrend-kiegészítőkhöz azonban nemcsak a patikákban juthatunk hozzá, hanem a drogériákban és webshopokban is megvásárolhatjuk őket. Ez alkalommal a Pénzcentrum annak járt utána, hol érdemes megvenni ezeket a vitaminokat?

Hol, mennyiért?

Természetesen a kínálat rendkívül széles, ezért most a legismertebb vitaminok közül néztünk meg néhányat közelebbről. Már egyetlen termék árát összehasonlítva is jól látszik, hogy hatalmas különbségek lehetnek a vitaminok áraiban, attól függően, hogy éppen hol szerezzük be őket. Az egyik termék például akciósan az internetről rendelve 599 forintért kapható, míg a boltokban ennek majdnem a dupláját is kifizethetjük érte. Az árak között kialakult sorrend azonban nem mérvadó, hiszen az termékenként változik.

Loading...

Miért változnak az árak?

Míg a társadalombiztosítási támogatással rendelkező gyógyszerek hatósági áras termékek, ebből kifolyólag ezeknek az ára minden gyógyszertárban azonos, addig a nem támogatott gyógyszerek és étrend-kiegészítők úgynevezett szabadáras termékek, ezért ezeknek az ára gyógyszertáranként változhat.

Egy készítmény árát alapvetően a beszerzési ár határozza meg, de befolyásolhatják az időszakos árakciók is

- válaszolta megkeresésünkre a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A dm-drogerie markt sajtóosztálya pedig megkeresésünkre elmondta, áraikat, mint minden más kereskedelmi vállalkozás egy alap árrés célkitűzésével figyelembe véve alakítják. Természetesen igyekeznek nyitott szemmel járni, hogy versenyképesek maradjanak a piacon, ennek függvényében pedig az alap árrés célkitűzésében lehet elmozdulás. Azonban áraik egységesek, nem változnak üzletenként.

Olcsóbban beszerezhetőek a drogériákba a vitaminok?

A normál árakat figyelembe véve igen, de természetesen a patikákban is számtalan, különböző akciókkal találkozhatnak a vásárlók, így sokkal vegyesebb a kép

- tette hozzá az üzlethálózat.

Vagyis a vitaminok vásárlásakor érdemes nyitva tartani a szemünket,  hiszen az általunk választott termékek árai között is nagy különbségek lehetnek attól függően, hogy épp egy gyógyszertárban vagy egy drogériában szerezzük be ezeket.

Loading...

Címkék:
biztosítás, patika, gyógyszertár, drogéria,