Járványhelyzet: már budapesti kórházakban is látogatási tilalom

MTI2015. január 27. 18:24

Az influenzajárvány miatt újabb kórházi osztályokon és intézményekben rendeltek el a kórházigazgatók látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Tájékoztatásuk szerint tilos a betegeket felkeresni a fővárosi Szent Imre Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának szülészeti részlegén, a Mazsihisz Szeretetkórház minden osztályán, a tatabányai Szent Borbála Kórház összes osztályán, valamint az oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben.

Szintén tilos a látogatás a bajai Szent Rókus Kórház szülészeti- és gyermekosztályán, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház szülészeti osztályán, a Gyermekgyógyászati Centrumban, valamint a központi intenzív osztályon.

Kedden látogatási tilalmat vezettek be a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház egész területén, illetve a kórházhoz tartozó mosdósi és marcali egészségügyi intézményekben is.

A héten több egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat a járvány miatt, így a Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyes osztályain, és Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet valamennyi fekvőbetegosztályán.

Továbbra sem lehet a betegeket látogatni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermek-egészségügyi Központ szülészet-nőgyógyászati osztályán, a váci Jávorszky Ödön Kórház minden osztályán és a tapolcai Deák Jenő Kórház ápolási osztályán.

Szintén megtiltották a betegek látogatását a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ több osztályán, Fejér megye összes kórházában, Nógrádban a balassagyarmati Kenessey Albert kórház gyermekgyógyászati, a szülészeti-nőgyógyászati és az infektológiai osztályán, valamint újszülöttrészlegén, továbbá a dombóvári Szent Lukács kórház kardiológiai rehabilitációs osztályán és a szekszárdi Balassa János kórház szülészeti-gyermekágyas osztályán, valamint újszülöttrészlegén

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

 

Címkék:
biztosítás, influenza, kórház, mazsihisz,