54 ezer forintot költünk gyógyszerre évente

Pénzcentrum2013. június 12. 15:03

Egy friss felmérés szerint a magyarok átlagosan 100 000 forintot fordítanak évente egészségmegőrző termékek vásárlására, de a lakosság kevesebb, mint fele tesz aktívan azért, hogy egészséges maradjon. A megelőzést szolgáló szűrővizsgálatokon csak az emberek 40 százaléka vesz részt.

A 18-69 éves hazai lakosság átlagosan 100 000 forintot költött egészségmegőrző termékekre az elmúlt évben. Az összeg több mint felét 54 000 forintot gyógyszerre fordították az emberek - derül ki a Cofidis Magyarország felmérésből. Szintén jelentős részt képviselnek az egészség megőrző eszközök és kezelések, ezekre 35 000 forintot költenek az emberek. Az átlagnál nagyobb összeget csak a nyugdíjasok, a felsőfokú végzettségűek, a fővárosiak és az átlag feletti jövedelemmel rendelkezők költenek.

Relatíve kevés ember tesz meg mindent az egészségének megőrzése érdekében: mindössze 43 százalék azoknak az aránya, akik odafigyelnek arra, hogy egészséges élelmiszereket fogyasszanak, szűrővizsgálatokon pedig a lakosságnak csak a 41 százaléka vett részt.

Az emberek többsége az előző évben úgy nyilatkozott, hogy ha tehetné, magán egészségügyi ellátást venne igénybe.

A WHO által kiadott legfrissebb egészségügyi jelentésből is az derül ki, hogy Magyarországon folyamatosan nő az orvosi magánrendelések igénybevételére fordított összeg. A magyar piacon is megjelent az egészség hitel, ami tovább erősítheti az emelkedő tendenciát.

Címkék:
biztosítás, gyógyszer,