Súlyos dolgokat üzent az esztergomi robbantó: egy éve eldöntötte, rendőröket fog ölni

Pénzcentrum2023. szeptember 23. 10:03

Egy éve eldönthette az esztergomi robbantó, hogy rendőröket fog ölni. Facebook-posztjai alapján elég vad elméleteket vallott.

Már egy évvel ezelőtt, egy Facebook-posztban arról írt az esztergomi robbantó, hogy egy nap annyi kommandóst, rendőrt fog megölni, amennyit csak tud. A Blikk szerint a férfi alapkonfliktusa a hatóságokkal annyi volt, hogy korábban egy ellene indult végrehajtás részeként el akarták venni az autóját.

Kiderült, a férfi a szabolcsi Kömörő településről származott, ahonnan először Budapestre költözött, majd Esztergomba. Jómódban nőtt fel, anyja a termelőszövetkezetben volt főkönyvelő, később azonban alkoholproblémái voltak, apja öngyilkos lett. Pesten összeházasodott egy nővel, született egy fia, de velük már régóta nem tartotta a kapcsolatot.

A robbantó elég vad elméletekett vallott: borúsan látta a jövőt, azt jósolta, hogy néhány éven belül a nagyvárosok élhetetlenek lesznek, azokban bandák állnak majd folyamatos harcban egymással és a lakossággal. Arról is írt, "állami terror várható", és ezt bevezető szinten a koronavírus-járvány miatti lezárások idején is tapasztalhattuk már.

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA 

Címkék:
biztosítás, rendőrség, facebook, robbanás, bűncselekmény, robbantás, esztergom, terrorelhárítási központ,