Egész nap fenyegetőzött a rendőrgyilkos robbantó? Friss hírek jöttek az esztergomi tragédiáról

Pénzcentrum2023. szeptember 20. 21:29

Szerda este robbanás történt egy esztergomi családi háznál, egy rendőr meghalt, többen súlyosan megsérültek. A magyar sajtóban megjelent információk alapján összeszedtük, mit lehet eddig tudni az ügyről. Állítólag a zavart elméjű férfi már a nap folyamán is fenyegetőzött robbantással. Gázpalackkal robbanthatta fel magát. Úgy tudni, az elkövető is életét vesztette.

Mint a Pénzcentrum is beszámolt róla, szerda este robbanás történt egy esztergomi családi háznál. Alább pontokba szedjük, mit lehet este 9 óra táján tudni az esetről - a rendőrség később ad hivatalos, részletesebb tájékoztatást.

Frissítés 2. Este fél tíz körül az éppen Esztergomban ülésező kormánypárt közleményt adott ki, amelyben megerősítették, hogy egy rendőr az áldozat. "Megdöbbenéssel értesültünk a szerda este Esztergomban történt robbantásról. A Fidesz-frakció részvétét fejezi ki az akció közben elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kíván." - írták.

Frissítés 1. A Telex úgy tudja, maga az elkövető is meghalt, a sérültek között TEK-esek és tűzoltók is vannak.

Amit az esztergomi robbantásról eddig tudni lehet a magyar sajtóban keringő információk alapján:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • A zavart elméjű férfihez már nap közben is kivonultak a hatóságok, mert robbantással fenyegetőzött. Végül a helyszínre érkezett a protokoll szerint a TEK és velük egy túsztárgyaló is.
  • Nem sikerült meggyőzni a férfit, hogy hagyjon fel szándékával, egy vagy több gázpalackot robbanthatott fel.
  • Az intézkedés közben egy rendőr életét vesztette, a Magyar Nemzet szerint a Terrorelhárítási Központ munkatársáról lehet szó. A robbanásban legalább hatan súlyosan megsérültek a hírek szerint.
  • A tettes állapotáról nincs hír, de vélhetően ő is súlyosan megsérült.
  • A sérültek pontos számáról nincs információ, de hvg.hu szerint többen az esztergomi Vaszary Kolos Kórházba kerültek, mások pedig a budapesti Honvédkórházba kerültek. Az M1 szerint az esztergomi kórházban ágyakat szabadítottak fel, orvosokat hívtak be.
  • A helyszínen a hírek szerint megjelent Pintér Sándor belügyminiszter is, aki a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén vesz részt Esztergomban - az eset annak helyszínétől több kilométerre történt.
  • A Komárom-Esztergom vármegyei ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt vizsgálatot indított az ügyben.

A rendőrség az éjszakai órákra ígért tájékoztatást az ügyben.

Címkék:
biztosítás, rendőrség, robbanás, bűncselekmény, robbantás, tragédia, intézkedés, rendőrök, terrorelhárítási központ,