Operatív Törzs: gyógyult személy vérplazmájával gyógyítanak itthon egy súlyos beteget

Pénzcentrum2020. április 24. 11:29

Ismét tájékoztatást tart az Operatív Törzs.

Cikkünk frissül...

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta, hogy a járvány alatt az idősekre fokozott figyelmet kell, hogy fordítsunk, tudjuk, hogy ők fokozott veszélynek vannak kitéve, ezért nagyobb biztonságot kell biztosítani számukra, anyagilag is. Rétvári közölte, hogy az idősotthonokba 2 millió maszkot és 300 ezer pár kesztyűt visznek ki.

877-en vannak kórházban vírus miatt, továbbra is 61-en vannak lélegeztetőgépen - ezt már Müller Cecília, országos tisztifőorvos mondta el. Eddig 401 fő gyógyult meg a betegségből Magyarországon.

Magyarországon elsőként, a világban is az elsők között tegnap beadásra került olyan vérplazma egy súlyos betegnek, amit egy már gyógyult betegtől vettek le. Müller Cecília ezt komoly eredménynek nevezte.

Persze továbbra is kutatják a védőoltást.

Szükségünk van olyan vérplazmára, ami azoktól származik, akik átestek a betegségen. Meg fogjuk keresni azokat, akik átestek a betegségen, és arra kérjük, hogy "emberbaráti szeretetből" csatlakozzanak a kutatási programhoz, és "segítsenek a harcban" - mondta el Müller.

Kutatják azt, hogy a szennyvízben milyen mértékben van jelen a vírus, ez egyfajta környezeti állapotot tükröz vissza. A főváros területén vett szennyvízmintákból nem mutattak ki új koronavírust egyelőre.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Lakatos Tibor, a törzs ügyeleti központjának vezetője közölte: a kijárási korlátozások hatályban maradnak, hétvégén jóval nagyobb számban kell eljárnunk azokkal szemben, akik megszegik a szabályokat - mondta. Felhívta a figyelmet, hogy mindenki tartsa be a korlátozásokat és ne veszélyeztesse mások egészségét. A polgármesterek újra felhatalmazást kapnak egyedi szabályozásra ezen a hétvégén is.

 

 

 

Címkék:
otthon, tájékoztatás, operatív törzs,