Nyugdíja mellett már ezért is fájhat Medveczky Ilona feje

Borsonline2016. április 24. 13:04

Az utóbbi időben több baleset érte Medveczky Ilonát, ami miatt a rokkant parkolásra jogosító igazolványra szüksége lenne, azonban azt ellopták tőle, és újat már nem kaphat. A balesetek nemcsak a sztároknál jár jelentős anyagi kiadással, ezért érdemes mindenkinek felkészülnie a váratlan eseményekre.

Rájár a rúd Medveczky Ilonára, akit az utóbbi időben több baleset is ért. Jelenleg is egy műtét után lábadozik, miután szerdán operálni kellett a lábát, a jobb keze hetek óta gipszben van, ráadásul a tavaly év végén ellopott mozgáskorlátozott-igazolványát sem újította meg az illetékes hatóság, amit tavaly decemberben az autója feltörésével szereztek meg.

Elutasítottak, azt mondták, hogy sokszor az amputált végtagúak és a tolószékben ülők sem kapják meg. Elmentem a legmagasabb szintig, ahol közölték: nem tehetnek semmit, ez a kormányrendelet

- mesélte problémáit Medveczky Ilona a Borsnak.

A balesetek esetén gyakran többlet pénzkiadásaink vannak, amelyeket nem fedez az állam, ha például kénytelenek vagyunk a saját autónk helyett a taxit választani, az bizony sokba kerülhet.

Hogyan védekezhetünk a balesetek ellen?

Balesetek egyébként mindenkivel történhetnek, ezekre pedig nem árt felkészülni, hiszen a munkánkból is kieshetünk, sőt, ha súlyos baleset ér minket, akár el is veszíthetjük az állásunkat. Emiatt nem árt olyan tartalékot felhalmozni, ami a jövedelmünk kiesését pótolja. Ennek a tartaléknak könnyen hozzáférhetőnek kell lennie és kizárólag szabad felhasználású megtakarítás jöhet szóba. Emiatt a legalkalmasabb megtakarítások

  • A bankbetétek és
  • A TBSZ-en elhelyezett befektetési jegyek, állampapírok lehetnek.

A bankbetétek egyszerű termékek, így nem szorulnak részletes bemutatásra, azonban a TBSZ-nél mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy annak ellenére, hogy a megtakarítás hosszútávú célokat szolgál, az itt tartott pénzhez bármikor hozzájuthatunk. Ilyenkor viszont az egész megtakarításunkat fel kell venni, ezzel nem árt számolni. A számlára vásárolt állampapíroknál figyelni kell a lejáratokra, ezért egy bármikor hozzáférhető megtakarításnál célszerűbb lehet befektetési alapokat vásárolni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem ez az egyetlen módszer

A balesetek ellen a leghatékonyabb pénzügyi védelmet a biztosítások nyújtják, ezek ráadásul sokszor a betegségek ellen is védenek. A klasszikus életbiztosítások szinte kötelezőnek mondhatók azok körében, akiknek jelzáloghitelük van, azonban sokszor elfelejtjük, hogy ezek mellé olyan kiegészítő biztosításokat köthetünk, amivel baleset, betegség esetén is gondoskodhatunk magunkról és a családunkról. A leggyakrabban emlegetett kiegészítő biztosítások akkor fizetnek, ha

  • Kórházban ápolnak minket,
  • Ha műtétre szorulunk,
  • Rokkantság esetén és
  • A leggyakoribb súlyos megbetegedések esetén (rák, keringési zavarok stb.).

A fentiek ugyanis általában a jövedelmünk hosszabb-rövidebb kieséséhez vezetnek, arról nem is beszélve, hogy az orvosok is sokba kerülhetnek, ha magánintézményt választunk.

Címkék:
biztosítás, megtakarítás, medveczky,