Így lopják szét a bőröndödet a reptéren + videó

Pénzcentrum2015. április 26. 13:01

Nem lehet eléggé figyelmeztetni a külföldre utazókat, hogy kössenek utasbiztosítást. Az alábbi rejtett kamerával készült videón megnézhetjük, mi történik a csomagjainkkal a repülőtéren, amikor azokat éppen nem látjuk.

A reptéren a poggyászkezelők munkája nem tűnik bonyolultnak. Feltenni a bőröndöket a gépre, aztán levenni újra és újra. De vajon mi történik, amikor nem látjuk a csomagjainkat? Néhányan alszanak egyet a raktárban, mások csak durván dobálják a bőröndöket, sajnos azonban akadnak olyanok is, akik kifosztják a csomagjainkat.

A következő videó rejtett kamerákkal készült, amin jól látható, hogy a Miami nemzetközi repülőtéren (MIA), hogyan válogatja ki az utazók bőröndjeiből az értékeket néhány ott dolgozó.

A probléma sokakat érint, ugyanis 2010-2014 között összesen 25 016 panasz érkezett elveszett értéktárgyakról a Miami repülőtéren. Ezzel a számmal Amerikában a MIA számít a 4. legveszélyesebb repülőtérnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A probléma tehát nem csak a videóban szerepelő reptéren jellemző. Érdemes felkészülnünk bármerre utazunk. Lelakatolhatjuk a bőröndünket, vagy kérhetünk rá fólia csomagolást, azonban vannak tolvajok, akiknek ez sem jelent akadályt.

Az utasbiztosítás nem csak a külföldi balesetek, betegségek esetén segítség, hanem akkor is, ha ellopják az értékeinket a poggyászunkból. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos utasbiztosítást kötni. Az út előtt ez ma már gyorsan és egyszerűen is megtehetjük a netes kalkulátorok segítségével. A biztosítások már napi egy csésze kávé árától elérhetőek.

Címkék:
biztosítás, lopás, repülőtér,