Magas fokú riasztás: asztmás rohamokra is lehet számítani

MTI2014. szeptember 4. 11:03

A napokban tetőzik a parlagfű pollenkoncentrációja az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat mérései szerint - tájékoztat az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

A levegőben lévő pollenkoncentráció a múlt héten az ország nagy részén elérte a napi köbméterenkénti 200-499 pollenszemet, emiatt az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer 6 fokozatú skáláján 4-es riasztást adott ki. Az ÁNTSZ azt írta: csak az ország nyugati és északi részén jobb valamivel a helyzet, de még ezeken a területeken is 3-as szintű riasztás van érvényben.

Kiemelték: ilyen helyzetben az arra érzékenyeknek számolniuk kell azzal, hogy asztmás tüneteik akár rohamszerűen jelentkezhetnek. Ennek kockázatát csökkenthetik azzal, ha a

szakorvos utasítása szerint szedik gyógyszereiket, kevesebb időt töltenek a szabadban, esténként hajat mosnak, az ágyneműt gyakrabban cserélik, sűrűbben porszívóznak a lakásban.

Akik most kezdenék meg szabadságukat, azoknak belföldi pihenésre az erdővel borított magasabban fekvő hegyes területeket, illetve külföldi nyaralás esetén a tengerpartokat, magashegységi régiókat ajánlja az ÁNTSZ.

Az OKI előrejelzése szerint a következő napokban már csökkenni fog a parlagfű pollenkoncentrációja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Naponta frissülő pollenjelentést ide kattintva olvashatsz!

 

Címkék:
biztosítás, allergia, parlagfű, asztma, ántsz, pollen,