A legújabb trükk a magyar utakon: Téged is kifoszthatnak!

Pénzcentrum2013. július 28. 13:02

Az utazóknak nem árt résen lenni, a rendőrség új trükkre figyelmezteti az autósokat.

Magyarország gyorsforgalmi útjain ismét trükkös módszerrel követtek el bűncselekményt, külföldiek sérelmére - figyelmezteti az autósokat a rendőrség.

Az idős házaspár 2013. július 21-én késő este lépte át a szlovák-magyar határt gépkocsijával. Rajkán, a határátkelőhely előtti parkolóban megálltak, hogy autópálya matricát vásároljanak. A feleség ezalatt az autóban várakozott, majd indultak tovább. Alig száz méter után észlelték a defektet.

A gépkocsi hátsó kereke teljesen lapos volt, azt feltehetően a parkolóban, késsel szúrták ki. A sértettek a kerékcsere alatt a gépkocsi ajtókat tárva hagyták, az első ülésen lévő női táskát a trükkös tolvajok észrevétlenül elvitték. A 70 éves külföldi férfi lopás gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon. Meghallgatásakor elmondta, hogy a bűncselekménnyel összefüggő gyanús körülményt nem tapasztaltak, a feltételezett elkövetők személyére és gépkocsijuk típusára információt adni nem tudnak.

A leggyakoribb elkövetési magatartás, amikor a kiszemelt autójának kerekén sérülést okoznak, majd amikor az megállásra kényszerül, kerékcsere közben hajtják végre a bűncselekményt. De gyakori a fényjelzéssel, mutogatással való megtévesztés is, melynek során valamilyen nem létező műszaki hibára hivatkozva állítják meg az autóst. Mind a két esetben az elkövetők egyike felajánlja segítségét a hiba elhárítására, míg társa észrevétlenül eltulajdonítja a járműből az értékeket. Más esetekben pedig a kisebb forgalmú pihenőkben éjszaka - vagy akár nappal - információkérés ürügyén a figyelmet elterelve tulajdonítják el az értékeket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hasonló jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében a következőket javasolja a rendőrség:

  • Értékeid ne hagyd szem előtt az autóban, pénzed, okmányaid tartsd magadnál
  • A túl segítőkész idegenekkel szemben légy bizalmatlan
  • A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárd le az ajtókat
  • Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használj

Címkék:
biztosítás, csaló, tolvaj, trükközés,