Felsorolta az államtitkár, milyen újítások várhatók az egészségügyben

Pénzcentrum2013. június 12. 18:06

A sürgősségi betegellátásban és a központi ügyeletszervezésben várhatók fejlesztések idén az egészségügyben. Erről Szócska Miklós egészségügyi államtitkár beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az egyik legfontosabb feladat, a gyermeksürgősségi ellátás javítása. Az éjszakai gyermekügyeletnek a szükségleteknek jobban meg kell felelnie - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az egészségügyi államtitkár.

Szócska Miklós kiemelte: rendkívül fontos a sürgősségi szakma és a kórházat megelőző sürgősségi szakma (vagyis a mentőszolgálat) együttműködésének javítása.

Lényeges a központi ügyelet szervezésének kérdése is. Az államtitkár szerint ez egy központi állami feladat, és jobban össze kell hangolni, mégpedig úgy, hogy a mentőszolgálatnak nagyobb szerepet kell kapnia a szervezésben. Ez a következő negyed-fél év munkafeladatai között szerepel.

Szócska Miklós arról is beszélt, hogy Lelki egészségközpontok és lelki egészségfejlesztési irodák kezdhetik meg működésüket júliustól. Eleinte összesen nyolcvan ilyen intézmény lesz.

Címkék:
biztosítás, orvosi ellátás,