Olcsóbb lehet az utasbiztosítás a hosszú hétvégékre

Pénzcentrum2012. április 26. 12:03

Hosszú hétvégére szóló biztosítást kínál ügyfeleinek a Posta Biztosító. A pár napra utazók tíz százalékkal olcsóbban köthetnek utasbiztosítást az extra napos hétvégékre - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Meglepő adat, hogy a szomszédos országokba utazók alig 20-30 százaléka köt utasbiztosítást. A belföldi utak esetén, és főleg a hosszú hétvégéken ez az arány még kisebb lehet, miközben az utasbiztosítások díja egy teljes utazás költségvetésén belül elenyésző tétel, csupán néhány ezer forint.

"A statisztikák alapján jól látszik, hogy az utasbiztosítási penetráció relatív alacsony szintjét nem feltétlenül a belföldi vagy külföldi utazások számának visszaesése okozza, hanem az, hogy egy utazás tervezésénél a teljes költségvetésbe még mindig nem épült be a biztosítás díja" - mondja Pandurics Anett, a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója. "Különösen igaz ez a hosszú hétvégékre tervezett utazásokra, melyeket a legtöbben nem tekintenek igazi utazásnak, holott ezeken az utakon ugyanúgy bekövetkezhetnek komoly károk".

Erre a jelenségre próbálja felhívni a figyelmet a Posta Biztosító, és kifejezetten ezekre az esetekre kínálja kedvezményes díjon utasbiztosítását az idei év tavaszától.

"Hosszú hétvégékre kínált utasbiztosításunk minden fontos paraméterében megegyezik a klasszikus termékünkkel, akár a fedezeti szintekről, akár a szolgáltatási színvonalról legyen szó, de a hosszú hétvégék előtt kötőknek 10 százalék kedvezményt adunk a biztosítás díjából, amivel egyfajta szemléletbeli változást próbálunk elérni" - magyarázta Pandurics Anett.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kedvezményt csak a hosszú hétvégét megelőző két munkanapon lehet igényelni, minimum három napos utazásokra, amennyiben a biztosítás kezdőnapja a hosszú hétvégére vagy az azt megelőző két munkanap valamelyikére esik.

Címkék: