Hol itt a válság? 400 százalékos növekedés a piacon + videó

Pénzcentrum2011. december 10. 13:32

Egyre többen kötnek biztosítást online Magyarországon is. A gazdasági válság ellenére, vagy tán éppen azért például az utasbiztosítási tarifákat böngészők száma 400 százalékkal nőtt. Ráadásul a szakértők a következő évekre a piac ugrásszerű bővülését jósolják.

Az online biztosításkötés népszerűsége töretlenül növekszik - mondta Szombat Tamás, a Magyar Biztosítók Szövetsége Gépjármű Tagozatának elnöke. Ez  a fejlődés elsősorban a kötelező biztosítási kampánynak és az utasbiztosításoknak köszönhető. Ma már a biztosítás a költések nagyságát nézve a harmadik legnépszerűbb termékcsoport az online piactéren, de ez a szám tovább javulhat.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

A további fejlődés motorja az utasbiztosítás lehet. Idén a tavalyi esztendőhöz képest 400 százalékkal nőtt azon ügyfelek száma, akik az interneten tájékozódtak az utasbiztosítási tarifákról. Az eddigi 12 százalékról pedig 18 százalékra nőtt azok száma, akik nem csak érdeklődtek de valóban kötöttek is biztosítást. Biztosra vehető, hogy a fejlődés a következő években sem áll le. A ma még iskolapadban ülő jövendőbeli ügyfelek ugyanis készségszinten használják az internetet, így amint lesznek biztosítandó értékeik, ugrásszerűen megnő az online biztosítást kötő ügyfelek tábora is.

Címkék: