Autópályákon véd az újfajta balesetbiztosítás

Pénzcentrum2011. november 27. 20:10

Az első fél évben közel hétezren szenvedtek közúti közlekedési balesetet a hazai utakon és több mint 260 fő vesztette életét e balesetekben. A magyar autópályákon bekövetkező személyi sérüléses balesetek következményeit enyhítheti az UNION Biztosító újdonsága, az e-matrica vásárláshoz kapcsolódó balesetbiztosítás.

A magyar autópályákon bekövetkező balesetekre nyújt biztosítást az EME Zrt. (Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató Zrt.) és az UNION Biztosító együttműködésének eredményeként megköthető csoportos balesetbiztosítás, amelynek védelmét az EME-nél e-matricát vásárlók, illetve a biztosított autójában utazók élvezhetik. A biztosítás kortól, nemtől, állampolgárságtól függetlenül érvényes, a regisztrált ügyfelek mobilon keresztüli e-matrica vásárláshoz vehetik igénybe - tájékoztatták lapunkat az együttműködő szolgáltatók.

Az új szolgáltatás az eddigi e-matrica vásárlással megegyező módon vehető igénybe, a balesetbiztosítás díja egy négy napos matrica esetén csupán 150 forintot, az éves matricánál pedig 3750 forintot tesz ki.

A biztosítás a közlekedési baleset miatt bekövetkező haláleset, maradandó egészségkárosodás, elhúzódó kórházi ápolás, csonttörés, vagy égési sérülés esetén fizet. A kockázatviselés az e-matrica és balesetbiztosítás vásárlás visszaigazolásának időpontjától kezdődik, magyar autópályán történt közlekedési balesetekre érvényes. A matricához megvásárolható balesetbiztosítás a matrica érvényességi idejével azonos időintervallumra terjed ki, a biztosítást a magyar és külföldi gépjárművezetők is megvásárolhatják. 

 

Címkék: