Van már érvényes köteleződ? Így igazolhatod! + videó

Pénzcentrum2011. november 24. 15:16

Évről-évre visszatérő kérdés az autósok között, vajon mivel lehet igazolni, hogy van kötelező biztosításuk, ha biztosítót váltottak, ám új biztosítójuk még nem küldte ki sem a biztosítási kötvényt, sem a befizetés tényét igazoló dokumentumot. A szabályozás szerencsére elég egyszerű.

Akinek 2012. január 1-én van a kötelező biztosítási évfordulója, az 2011. november 30-ig mondhatja fel régi kötelezőjét és 2011. december 31-ig kell szerződést kötnie egy másik biztosítótársasággal. Új szerződése megkötésekor az ügyfél egy ajánlatot kap, azzal 60 napig azaz 2012. március 1-ig igazolhatja, hogy rendelkezik kötelező biztosítással - hangsúlyozza Szombat Tamás, a Magyar Biztosítók Szövetsége, Gépjármű Tagozatának elnöke. Ez a dokumentum akkor is igazolásként szolgál, ha még nem fizetett díjat.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Ha az autós már megkapta a biztosítási kötvényét és nála van a kgfb díj befizetéséről szóló igazolás, akkor természetesen már azzal kell igazolnia a hatóságok felé, hogy van érvényes kötelezője. Ezt a tényt egyébként a rendőrök is ellenőrizni tudják egy elektronikus rendszeren keresztül, amely jelzi, ha valami nincs rendben a kötelezővel.

Címkék: