Nem kerül hátrányba egy Genertel ügyfél sem

Pénzcentrum2011. november 5. 10:09

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének november 4-i keltezésű határozata értelmében a Genertel zavartalanul vehet részt a kötelező biztosítási kampányban, kármentes ügyfeleinek pedig semmilyen pótdíjfizetési kötelezettsége nincsen. A határozat szerint a Genertel a károkozók pótdíjáról szóló pont esetében köteles a tartalmat a címmel összhangba hozni - magyarul az érintett szövegrészt a biztosító eredeti szándékával egyező korrekcióval közzétenni.

Mint ismeretes, a meghirdetett tarifában a károkozók pótdíjáról szóló pontban egy felesleges 'nem' szócska miatt ellentmondásossá vált a pótdíjra kötelezett ügyfelek körének meghatározása. A felügyelet megítélése szerint az idézett szakasz félreértésre adhat okot a fogyasztók körében, ezért arra kötelezte a Genertelt, hogy az érintett részt a megfelelő módosításokkal 2011. november 11-ig a díjtarifa közlésével érintett sajtótermékekben, valamint saját honlapján jelentesse meg.

A határozat egyértelműen véget vet az elmúlt néhány napban a sajtóban napvilágot látott, minden alapot nélkülöző találgatásoknak, amelyek a Genertel ügyfeleit hátrányosan érintő tarifákról szóltak. Az említett spekulációk alkalmasak voltak arra, hogy súlyosan veszélyeztessék a Genertel üzleti pozícióit az idei kgfb-kampányban, ezért a társaság komolyan fontolgatja jogi lépések megtételét is az ügyben.

Címkék: