Figyelmeztet a Külügyminisztérium: ezeket a helyeket jobb elkerülni

Pénzcentrum2011. augusztus 10. 12:02

Az elmúlt napok esti zavargásai miatt a Külügyminisztérium arra figyelmezteti az Angliába utazókat, hogy tartsák magukat távol a tömegmegmozdulásoktól, és lehetőleg kerüljenek el néhány londoni városrészt.

A Londonban augusztus 6-án Tottenham negyedben kirobbant zavargások kiterjedtek több külvárosi negyedre is, és rendbontás volt Birmingham, Liverpool, Nottingham és Bristol városokban is. A Külügyminisztériumnak jelenleg nincs tudomása magyar állampolgár érintettségéről.

Az érintett londoni városrészek nem a belvárosban találhatóak, ezek a turisták által általában nem látogatott negyedek. Mindezzel együtt a Külügyminisztérium felhívja a figyelmet arra, hogy az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban és más nagyvárosokban, így Birminghamben, Liverpoolban, Bristolban és Nottinghamben az elmúlt napokban kirobbant és egyre kiterjedtebbé váló utcai zavargások, fosztogatások fokozott mértékű biztonsági kockázatot jelentenek.

A felsorolt városok közbiztonsági helyzetének további romlása, a közrend alakulásának egyelőre kiszámíthatatlan kimenetele miatt az ide utazó vagy itt tartózkodó magyar állampolgárokat fokozott elővigyázatosságra és a kellő óvatosság betartására hívjuk fel.

Javasolják, hogy az Angliába utazók tartsák távol magukat a tömegmegmozdulásoktól, és az alább felsorolt városrészeket lehetőleg ne látogassák, különös tekintettel az éjszakai órákra:

Észak-London: Dalson, Hackney, Tottenham, Chingford Mount, Wood Green, Ponders End, Camden, Enfield, Islington, Walthamstow, Dél- Dél-Kelet-London: Brixton, Croydon, Clapham, Lewisham, Bromley.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Külügyminisztérium kéri továbbá az Egyesült Királyságba utazókat, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel a tervezett útjuk célállomásaival kapcsolatos brit rendőrségi és közlekedési tájékoztatásokat, mivel a zavargások által érintetett negyedekben útlezárásokra, forgalomelterelésekre, metróállomások ideiglenes lezárására lehet számítani.

 

Címkék: