Időseket toboroznak az átverős szűrésekre

Népszava2011. június 10. 08:32

Egészségszűréssel járja az országot egy bútorkereskedő vállalkozás. A jelentkezőktől - ajándékért cserébe - legérzékenyebb egészségügyi adataikat is elkérik, de a "szűrés" csupán átverés - írja a Népszava.

Mérésekkel egybekötött "egészségnapra" toboroz jórészt idős, beteg embereket egy cég. A személyre szóló meghívó arról szól, hogy az eseményen az illető "egészségmegőrzéssel kapcsolatos" teszteken vehet részt. A valóságban azonban mindössze véroxigént, illetve pulzust mértek. Viszont több órán át arra igyekeztek rábeszélni a résztvevőket, hogy "gyógy-csodagépet" vásároljanak, sok százezer forintért.

A lap úgy tudja, a jelentkezőkkel kitölttettek egy 35 tételből álló kérdőívet is, melyen a legérzékenyebb egészségügyi adatokat kellett megadniuk: betegségeiket, illetve a szedett gyógyszerek listáját. Voltak, akiket telefonon is zaklattak, hogy menjenek el a "szűrésre".

A meghívón szereplő "Impulser Hungary" nevű társaság nem szerepel a cégbírósági adatbázisban. Valójában egy panamai tulajdonú győri kft. a szervező, melynek tevékenyégi köre bútor, világítási eszköz és egyéb háztartási cikk kiskereskedelme.

Címkék: