Meddig leszek özvegy? Miből fogok megélni? + szavazás

Pénzcentrum2011. március 25. 05:20

A születéskor várható élethosszra vonatkozó számítások szerint a magyar nők átlagosan nyolc évvel tovább élnek, mint a férfiak, de van olyan korosztály, ahol az eltérés meghaladja a tíz évet. Ha ehhez hozzávesszük, hogy házaspárok közül a férj általában néhány évvel idősebb, akkor nem nehéz belátni, hogy a nők jó része több mint egy évtizeden át lesz özvegy. Felmerül a kérdés, hogy miből fognak megélni, különösen, ha nem túl magas nyugdíjra számíthatnak?

Együtt megöregedni a párunkkal az élet egyik kivételes ajándéka, különösen öröm lehet látni a gyermekeink boldogulását és az unokáink felcseperedését. Éppen ezért a boldogító igen kimondását követő időszakban kevesen gondolnak bele, hogy mi lesz akkor, ha egyikük majd távozik az élők sorából. Becslések szerint ma Magyarországon körülbelül 870 ezer özvegyasszony él, a többségük 65 év feletti.

 


Adódik a kérdés, hogy hogyan vállalhatunk felelősséget a szeretteinkért, amikor elszólít az Úr. Bármilyen távolinak is tűnik a statisztikák alapján érdemes legalább egyszer kiszámolni, hogy hány évvel több/kevesebb adatik meg nekünk, mint a párunknak. Ezt követően pedig mindenki gondoljon bele, hogy miből fog megélni (a párja) ebben az időszakban.


A Pénzcentrum.hu azt vizsgálja, hogy egy házaspár egyik tagjának elhalálozása esetén az özvegynek mennyi pénzre lenne szüksége ahhoz, hogy a korábbi életszínvonalát fenntartsa.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szavazz Te is!


Az eredmények ismeretében rövidesen bemutatjuk, hogy milyen megoldásokkal pótolható a jövedelem-kiesés.

Címkék: