Kiderült: ezért maradt el a kgfb-csúcsdöntés

Pénzcentrum2011. március 2. 08:47

Bár a múlt novemberben kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást váltók száma 10%-kal elmaradt az egy évvel korábbi kampányban átkötők számától, a társasági adatok alapján az 1 millió 320 ezer ügyfél közül a ténylegesen biztosítót váltók száma először haladta meg az egymilliót - írja a Napi Gazdaság. A 2010-es kgfb-kampányban az egy évvel korábbi 35% helyett mindössze az új szerződések 23%-át kötötték vissza az autótulajdonosok korábbi biztosítójukhoz.

A 2009 novemberében futó kampány során a biztosításukat olcsóbb díjért korábbi cégükhöz visszakötő közel 515 ezer ügyfél a teljes váltó állomány 35%-át tette ki, addig a tavalyi kampányban a lap számításai szerint a korábbi biztosítóihoz visszakötő ügyfelek száma 300 ezer körül lehetett, ami az új biztosítási kötvényt kitöltők 23%-a.

Szakértők szerint épp a visszakötések arányának csökkenése okozhatta a váltók számának előzetesen várt növekedésének elmaradását, amit az indokol, hogy a klasszikus kampány elmúltával egyre több társaság alkalmaz akkora mértékű kampánykedvezményeket, amelynek nyomán a biztosítottak felvállalnák a visszakötéssel járó ügyintézést - ha már úgyis a régi biztosítónál akarnak maradni.

Az e-gfb termékkel piacra lépő Allianz volt az, amelyik ismét jelentősen átmozgatta a saját ügyfélkörét, bár a korábbi 50%-kal szemben tavaly már csak a visszakötők harmada volt allianzos. A korábbi egyharmadhoz képest viszont 50% fölé nőtt azok száma, akik más biztosítótól vándoroltak az Allianzhoz.

Korábban: KGFB: Jelentettek a biztosítók, összesített a PSZÁF

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
KGFB,